Primaria Comunei Ciurea - judetul Iasi » Telefon: 0232-296260 » Program de lucru: Luni-Joi 7,30-16, Vineri 7,30-14 » Audiente: Luni 8-12

Diplomă de excelență
Sâmbătă, 22 aprilie 2017, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, a avut loc Gala Cărții Ieșene, eveniment ocazionat de sărbătorirea Zilei Mondiale a Cărţii şi a Dreptului de autor și a Zilei Bibliotecarului din România. Trei instituții, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi”, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” și Inspectoratul Școlar Județean Iași, au premiat performanțele bibliotecarilor din municipiul și județul Iași și cele mai valoroase edituri locale furnizoare de depozit legal.
Premiul pentru „Cea mai bună bibliotecă publică din județul Iași în anul 2016” a revenit Bibliotecii Publice Ciurea, pentru întreaga activitate desfăşur Citeste mai mult...

Foto

Diplomă de excelență

Vin Paștile
Biblioteca Publică Ciurea participă și anul acesta la campania „Vin Paștile”, susținută de Asociația „Communio” , cu scopul de a oferi românilor, in special copiilor, ocazia sa redevină trăitori ai tradițiilor pascale și nu simpli spectatori, prin activități ca: ateliere de incondeiat ouă și invățarea colindelor pascale și de Florii.
Ouăle încondeiate la biblioteca noastră vor fi regăsite in expoziția organizata de către Asociația Communio și găzduită de Complexul Muzeal „Moldova”. Vernisajul va avea loc sâmbătă, 8 aprilie, ora 13:00 la Galeriile Muzeului Etnografic din Palatul Culturii, Iași.

Foto

Expoziție de ouă încondeiate

Ziua Internațională a Cititului Împreună
Ziua Internaţională a Cititului Împreună(ZICI), celebrată pe 16 februarie, este un eveniment global marcat de milioane de oameni în peste 100 de ţări şi organizată de LitWorld America.

Astfel, toţi cei care au trecut joi, 16 februarie 2017, pragul bibliotecii noastre, copii mai mici, ce abia au desluşit tainele literelor, sau mai mari, cărora universul cărţilor le este deja familiar, au demonstrat împreuna, că ,, nu este alta şi mai frumoasă şi mai de folos, în toată viaţa omului, zăbavă, decât cetitul cărţilor...,,

Foto

Ziua Internațională a Cititului Împreună

Steaua sus răsare
„Steaua sus răsare
Ca o taină mare
Steaua strălucește
Și lumii vestește!”
Steluțele confectionate cu sprijinul Asociației „Communio” și împodobite la bibliotecă, sunt pregătite să vestească Nașterea lui Hristos. Ele vor fi purtate de copii pe ulițe sau pe străzi. Aceștia se numesc „stelari” și îi reprezintă pe Magii care au vestit Nașterea Domnului și care și-au purtat pașii spre ieslea in care s-a născut Iisus mergând după o stea.
În România, obiceiul umblatului cu Steaua este practicat în toate zonele, incepe in Ajunul Crăciunului și ține până la Bobotează. Steaua este făcută pe schelet de lemn, are 4,6 sau 8 colțuri, iar între colțuri Citeste mai mult...

Foto

Steaua sus răsare

Florin Stanescu
Ușa filialei de la Lunca Cetățuii a fost deschisă pentru Florin Stănescu, prietenul bibliotecii, care si anul acesta a venit să ne colinde. Chiar dacă vocea lui nu e perfectă, importantă este emoția pe care o transmite acum, in ajunul Crăciunului, un tânăr de etnie rromă din cartierul Zanea, pe care noi il consideram un exemplu demn de urmat de către semenii săi!

Foto

Florin Stanescu

Linkuri externe

Florin Stanescu
https://www.youtube.com/watch?v=OS6FY4t6N9w

Lansare de carte
Și la Ciurea se nasc poeți! Iar daca nu se nasc aici, ei vin , rămân si devin ciureni. Se pare că aerul de Ciurea este benefic creației. Unul dintre cei pricepuți in meștesugul cuvintelor, este si domnul Mircea Țîmpău care , vineri 17 decembrie 2016, și-a lansat primul său volum de versuri, intitulat sugestiv „Ia-mă cu tine”.
Invitatii de onoare, scriitorii : Aurel Brumă, Nina Gonța si Vasile Diacon, au captivat, prin discursurile dumnealor, publicul numeros, prezent la aceasta lansare.
Parafrazîndu-l pe autor,e o mare bucurie că printre hârtiile ce ingălbenesc în biblioteca noastră, se găsesc, intr-un locușor si foile pe care dumnealui le-a scris.
Așadar, vă asteptăm la bibliotecă, să descoper Citeste mai mult...

Foto

Lansare de carte

Ora de programare
Biblioteca Publică Ciurea a organizat joi, 8 decembrie 2016, in parteneriat cu Fundatia Progress, ora de programare ( hour of code).
Evenimentul se desfăsoară în peste 180 de țări și zeci de milioane de elevi vor participa la ora introductivă în programare / coding.
Scopul Orei de programare / coding este acela de a arăta că oricine este capabil să învețe un limbaj de programare indiferent de vârstă.
Fundația Progress consideră că dezvoltarea comunitară durabilă implică în egală măsură educația, tehnologia și progresul având ca actor principal, mai ales în comunitățile rurale și urbane mici, biblioteca publică în postura de agregator al resurselor informaționale locale.

Foto

Ora de programare

Afiș
AFIȘ

Foto

Atelier de încondeiat ouă

Programul Festivalului
Festivalul Bucuriile Toamnei

Foto

Programul Festivalului

Scoala Altfel
Miercuri, 8 aprilie 2015, Biblioteca Publicã Ciurea a fost gazdã in cadrul proiectului „Scoala altfel. Preșcolarii Grãdiniței Ciurea împreunã cu doamnele educatoare, Alizia Strejac și Roxana Huțanu au ales ca aceastã zi sã fie dedicatã activitãților in bibliotecã. Au vizionat filme și au realizat felicitãri pe tema sãrbãtorilor pascale.

Foto

Scoala Altfel

Biblionet- lumea in biblioteca mea
Biblionet este un program cu durata de 5 ani, finantat de Fundatia „Bill si Melinda Gates ” cu scopul de a facilita accesul gratuit la informatie prin dezvoltarea unui sistem de biblioteci publice moderne in Romania. Este implementat de IREX ( International Research and Exchange Board ) in parteneriat cu ANBPR ( Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania ) , autoritatile locale si nationale si bibliotecile publice din tara.

Prin acest program:
• Mai mult de 1.500 de biblioteci publice au primit echipamente si software pentru accesul publicului la Internet printr-un proces de selectie competitiva;
• Peste 2.500 de bibliotecari au participat la cursuri de formare pentru a putea utiliza la maximum potential Citeste mai mult...

Foto

firma

Comuna Ciurea
Incadrata in peisajul spiritual al comunei, Biblioteca Publica Ciurea, situata in incinta Caminului Cultural , se straduieste sa-si indeplineasca menirea luminand inteligente si calauzind suflete. Infiintata in anul 1898 , cand, din initiativa lui Spiru Haret a fost promulgata legea pentru organizarea bibliotecilor scolare si populare din Romania, a functionat in incinta scolii satesti pana in anul 1959, data la care este finalizata constructia caminului cultural unde ii sunt destinate doua incaperi.

Pana in anul 1974 , biblioteca a fost deschisa publicului dupa un program cu norma intreaga, urmand apoi o perioada de vitregie cand programul i-a fost redus la cateva ore pe saptamana si rolul ei in viata comunei a fost marginalizat.

Dupa 1990, odata cu reintr Citeste mai mult...

Foto

Biblioteca Publica Ciurea