Primaria Comunei Ciurea - judetul Iasi » Telefon: 0232-296260 » Program de lucru: Luni-Joi 7,30-16, Vineri 7,30-14 » Audiente: Luni 8-12

Pentru tine, mama draga!
Mama este fiinta cea mai iubita de copii. Ea vegheaza totdeauna in clipele cele mai grele la capataiul nostru. Este ca o primavara ce aduce odata cu lumina ochilor sai blanzi, calzi, mangaietori, dorinta de frumos, gingasie si bucurie. Iubirea ei nepretuita este ca un tablou ce merita sa fie pus in rama si expus publicului. Alaturi de mama, bolta vietii noastre e mereu linistita si senina, fara urme de nori. Ne dorim ca fiecare copil sa inteleaga ca mama este cea mai de pret comoara pe care o avem, este cea care ne calauzeste pasii in viata, de aceea merita sa fie iubita si respectata toata viata.
Pentru ca Ziua Mamei este unica, ea trebuie sa fie foarte speciala. In fata provocarii in a-i alege un dar sau un martisor frumos, copiii din cadrul Centrului de Zi ,, Sfantul Nicolae&qu Citeste mai mult...

Foto

Pentru tine, mama draga!

Traditii si obiceiuri de sarbatori
Sarbatorile de iarna aduc cu ele miracolul Nasterii Domnului, a sfarsitului si inceputului de an. Insusirea acestor sarbatori este bucuria si speranta cu care omul intampina trecerea de la anul vechi la anul nou.
Anul Nou este intampinat cu cantece si jocuri, daruri si urari exprimate prin traditii si obiceiuri, cunoscute fiind: colindele, capra, ursul, caiutii, plugusorul si sorcova.
Conform traditiei, copiii Centrului de Zi “Sfantul Nicolae”, din satul Lunca Cetatuii au prezentat un spectacol la Palas, in care au imbracat si au dansat costumele caiutilor, a capritelor, a ursului, parada mastilor si au incheiat programul cu o hora moldoveneasca .

Foto

Traditii si obiceiuri de sarbatori

Linkuri externe

Reprezentatie Centru de Zi "Sf. Nicolae"- Dansul capritelor
https://www.youtube.com/watch?v=sFCaubzIWWo
Reprezentatie Centru de Zi "Sf. Nicolae"- Dansul mastilor
https://www.youtube.com/watch?v=y5A6FcHhheQ
Reprezentatie Centru de Zi "Sf. Nicolae"- Dansul caiuților
https://www.youtube.com/watch?v=0o3gCO7DEdo

Brooks- Scoala de vara
In perioada 11-21 iulie 2016, copiii de la Centrul Social de tip After-School Ciurea si de la Centrul de zi „Sf.Nicolae” Lunca Cetatuii au participat la activitatile Scolii de Vara Brooks, ajunse la cea de a doua editie.
Inaugurata in urma cu un an de catre Maria Stanescu,presedinta Asociatiei Brooks, Scoala de vara se bucura de tot mai multi participanti. Voia buna, distractia si bucuria au fost ingredientele unui succes garantat.
Timp de doua saptamani, copiii si-au imbogatit cunostintele, au invatat regulile de circulatie , s-au intrecut in concursuri sportive, artistice si de cultura generala, cei mai buni fiind recompensati cu premii generoase oferite de sponsorii actiunii.
Antrenati de catre voluntarii asociatiei in activitati atractive, copiii a Citeste mai mult...

Foto

Brooks- Scoala de vara

1 Iunie
Lumea copilariei cu valorile sale ofera copiilor posibilitati de a crea lucruri minunate, unice care sa le puna in valoare creativitatea. Copiii beneficiari ai Centrului de Zi "Sf. Nicolae" au trait bucuria zilei de 1 IUNIE 2016 in Iasi la Mc Donald`s, unde cu ajutorul sponsorilor, carora le multumim, au petrecut clipe de neuitat. Pentru cateva ore, au desfasurat activitati creative si recreative, alaturi de animatorii care au imbogatit sufleteste prin melodii si ritmuri vesele, pline de dragoste chipurile minunate ale copiilor nostri.
Petrecerea a continuat in curtea centrului: cei mai talentati au realizat desene pe asfalt, in care au redat imaginea prieteniei copiilor, altii au dansat si s-au jucat cu baloane colorate. S-au organizat concursuri pe diverse teme in care c Citeste mai mult...

Foto

1 Iunie

Un dar din inima pentru cei dragi
In preajma Sarbatorilor Pascale, copiii Centrului de Zi "SF. NICOLAE' din Lunca Cetatuii, impreuna cu copiii Centrului de Zi "SF. MARIA" din, Tomesti s-au implicat intr-un proiect care le-a dat ocazia sa-si faca noi prieteni in primul rand,sa-si consolideze cunostintele despre aceste sarbatori,traditii si obiceiuri stramosesti,din dorinta de a pastra vie frumusetea si prospetimea lor.

Copiii au fost implicati in activitati practice atractive si creative cum ar fi:
-confectionare de felicitari cu tematica pascala;
-incondeiere de oua;
-confectionare de iepurasi si cosulete cu oua.
La sfarsitul acestei activitati, sala a fost decorata cu lucrari realizate de copii la care s-a adaugat un afis conceput de ei, vesel colorat cu Citeste mai mult...

Foto

Un dar din inima pentru cei dragi

Halloween Party
Halloween este o sarbatoare de origine celtica, preluata astazi de multe popoare din lumea occidentala, ea raspandindu-se in secolul al XIX-lea prin intermediul imigrantilor irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sarbatorita in noaptea de 31 octombrie, desi in unele tari data sarbatorii variaza: de exemplu, in Suedia este sarbatorita in prima sambata din noiembrie. Numele provine din limba engleza, de la expresia All Hallows Even, numele sarbatorii creștine a tuturor sfintilor, sarbatoare cu care Halloweenul a devenit asociat in tarile unde predomina crestinismul occidental, catolic si protestant, deoarece in aceste culte crestine ziua tuturor sfintilor este sarbatorita pe 1 noiembrie.
Cu ocazia acestei sarbatori copiii se mascheaza in vrăjitori, mumii sau alte personaje. Citeste mai mult...

Foto

Halloween Party

Serbare
Mama, acest cuvant magic şi frumos cu putere fermecată, reprezinta fiinţa cea mai iubită şi îndrăgită de pe pământ.
An de an de 8 Martie ne recapatam speranta, optimismul, credinta in mai bine si sporul in toate. Martie este momentul in care oamenii incep sa caute primul ghiocel, ca semn al venirii primaverii cu adevarat. Frigul incepe sa se impleteasca cu razele soarelui, intunericul cu lumina si dupa o iarna grea cu zapada mare invinge viata, primavara, soarele. Acest triumf al reinvierii si regenerarii este invocat prin martisorul pe care-l daruim celor dragi, ca mic semn ce ne dorim sa le aduca fericire si noroc.
Mărţişorul este un obicei specific românesc moştenit de la daci şi romani, inexistent la alte popoare. Numele popular Citeste mai mult...

Foto

Serbare

Podoabe de Craciun
Scopul activitatii a fost de a starni interesul copiilor pentru datinile româneşti specifice sărbătorilor de iarnă şi sensibilizarea acestora pentru a deveni ei înşişi purtători şi păstrători ai credinţei, tradiţiilor şi obiceiurilor noastre.
Asadar, copiii au realizat ornamente pentru Craciun. Principiul după care ne-am ghidat a fost ca ornamentele să poată fi facute într-un timp destul de restrâns de către fiecare copil. Pentru confectionarea lucrarilor s-au folosit: creioane colorate, acuarele, coli de desen, pensule, hârtie colorată, creponată şi autocolantă, lipici, planşete, foarfece, hartie quilling, globuri si lumanari.
Folosind mainile lor dibace si respectand explicatiile date, fiecare si-a dus la bun sfarsit sa Citeste mai mult...

Foto

Podoabe de Craciun

Traditii
Decembrie este o lună de poveste! Acum ,,se coc” cele mai frumoase sărbători(sărbătorile de iarnă), care ne învăluie cu magia aromelor, a culorilor și a iubirii! Miracolul iubirii este omniprezent în această perioadă sfantă a anului. Acum ne amintim de cei dragi, ne amintim de copilărie, ne amintim să fim mai buni cu noi si cu cei din jurul nostru.
O lume de poveste! Aşa s-ar putea numi perioada aceasta în care parfumul cozonacilor se împleteşte cu cel al brazilor şi al scorţişoarei sau cu cel al citricelor copilăriei.
În lumea modernă, sărbătorile au ieşit puţin din sfera sacrului, nu am putea spune că au intrat în sfera profanului, ci mai degrabă că se află undeva, la mijloc, între cele două lumi. Citeste mai mult...

Foto

Traditii

Centru de Zi " Sf. Nicolae"
MISIUNE

Centrul de zi este un serviciu social a carui scop este prevenirea abandonului scolar si a separarii copilului de familie.
Scopul nostru este sprijinirea nucleului familial prin activitati de consiliere si sprijin. Prin colaborarea cu familia se urmareste identificare nevoilor si a resurselor familiei, elaborarea impreuna cu acestia a unui plan adaptat nevoilor si abilitatilor personale in vederea depasirii situatiei de criza si protejarea familiei, a membrilor acesteia, intarirea nucleului familial.
Prin serviciile aduse familiilor si copiilor, centrul de zi faciliteaza mentinerea copilului alaturi de parinti, sustine implicarea cat mai active a parintilor in viata copiilor, creaza oportunitati si incurajeaza dezvoltarea comunicarii Citeste mai mult...

Foto

Centru de Zi " Sf. Nicolae"