Primaria Comunei Ciurea - judetul Iasi » Telefon: 0232-296260 » Program de lucru: Luni-Joi 7,30-16, Vineri 7,30-14 » Audiente: Luni 8-12
Centrul de Conservare si Promovare a Traditiilor Locale se implica activ in diverse actiuni de pastrare a traditiilor, obiceiurilor folclorice si organizeaza evenimente cu caracter cultural pentru promovarea valorilor artistice locale.

“Catastrofa de la Ciurea” este numele sub care istoria consemneaza accidentul feroviar din Romania, in care au murit 800 de refugiati, civili si militari. Se implinesc 100 de ani de la tragicul eveniment.

In acest sens, sambata, 14 ianuarie 2017, orele 11:00, in Ciurea, va avea loc ceremonia de comemorare si dezvelire a monumentului in memoria celor care au decedat in accidentul feroviar din 31 decembrie 1916 (13 ianuarie 1917). La eveniment vor fi prezente personalitati ale judetului Iasi si reprezentanti ale Statului Major al Fortelor Navale. TVR Iasi va fi partener al acestei activitati.

Vizualizari: 20
Data creare: 29-12-2016 13:57:29
In data de 15 decembrie 2016, Centrul de Informare Turistica Ciurea in colaborare cu Biblioteca Publica Ciurea au organizat un atelier de ornamente pentru Craciun. Aceasta activitate s-a desfasurat cu ajutorul elevilor clasei a III-a de la Scoala Gimnaziala Ciurea si a doamnei invatatoare Maria Radu.

Ne pregatim de Craciun, impodobim bradul, decoram casa cu luminite, pregatim mancaruri alese, dar ca sa ii aratam Mosului ca suntem gata cu toate pregatirile si ca suntem harnici, vom pregati chiar noi decoratiunile.
In zilele noastre, impodobirea bradului de Craciun a devenit una dintre cele mai iubite datini atat in mediul rural cat si urban. In acest an, pomul de Craciun va fi special deoarece este realizat handmade de cei mici, care vor decora bradul cu diferite Citeste mai mult...

Foto
Atelier de creatie pentru Craciun

Vizualizari: 18
Data creare: 19-12-2016 09:44:31
In perioada 17-20 noimebrie 2016, Centrul de Informare si Promovare Turistica Ciurea a fost prezent la cel mai mare eveniment din tara dedicat industriei turismului, si anume, la Targul de Turism al Romaniei. Acest targ este organizat de Romexpo de doua ori pe an. Ajuns la cea de-a XXXVI-a editie, Targul de Turism al Romaniei ramane locul ideal de prezentare a celor mai interesante oferte si atractii turistice, atat din Romania, cat si din strainatate, incluzand: turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, destinatiile exotice, croazierele si turismul de aventura.
Targul de Turism al Romaniei contribuie la consolidarea industriei turismului din tara noastra prin promovarea zonelor de atractie turistica si a serviciilor din Romania, dar si prin organizarea de co Citeste mai mult...

Foto
Targul de Turism

Vizualizari: 15
Data creare: 21-11-2016 15:33:06
În data de 03.11.2016, Centrul de Informare Turistică Ciurea a organizat un schimb de experiență cu Centrul de Informare Turistică Dobrovăț. Prin această colaborare am avut în vedere vizitarea catorva obiective turistice de pe raza comunei Dobrovăț.
La solicitarea noastră de a se implica la această activitate, Școala Gimnazială Lunca Cetățuii a raspuns afirmativ. Astfel, elevii clasei a VIII-a C au participat cu interes in cadrul acestui schimb de experiență.
Ajunși la Centrul din Dobrovăț, am fost întâmpinați de gazdele primitoare si de o clasă de elevi. Ne-au oferit informații și materiale cu privire la obiectivele turistice, după care am vizitat Biserica de Lemn cu hramul Sfântului Pantelimon. Am admirat privelistea, Citeste mai mult...

Foto
In vizita la Dobrovat

Vizualizari: 22
Data creare: 07-11-2016 10:01:16
In data de 7 Septembrie 2016 am pornit in cunoasterea celor 30 de sculpturi din piatra din Poiana cu Schit. Punctul de intalnire a fost gara Barnova, loc de unde a inceput drumetia noastra. Pe parcursul traseului ne-am binedispus cu diverse cantece si am imortalizat peisajul tomnatic.
Ajunsi la destinatie, am fost placuti impresionati de peisajul pitoresc.
Rezervația naturală Poiana cu Schit reprezintă cea mai mare și mai expresivă poiană din masivul păduros Bârnova - Repedea, prin flora ei bogată și variată. Masivul păduros Bârnova - Repedea este unul dintre cele mai vaste areale de pădure nefragmentată din județul Iași.
Dupa ce am admirat statuile si ne-am documentat despre fiecare in parte, ne-am reluat traseul plini de energie, dupa Citeste mai mult...

Foto
Poiana cu Schit

Vizualizari: 23
Data creare: 09-09-2016 12:39:23
Vineri, 27 mai 2016, Centrul de Informare Turistica Ciurea a organizat un traseu de prezentare al catorva obiective din comuna noastra.
Vremea prielnica ne-a permis sa ne desfasuram activitatea in conditii optime. Vizitatorii au fost cursantii Scolii de Ghizi din Iasi. Locul de intalnire a fost in statia de autobuz din Lunca Cetatuii, de unde ne-am inceput traseul. Ne-am indreptat spre Gara Ciurea, apoi am traversat si am vizitat Fabrica de Caramida.
La Manastirea Hlincea, in timpul prezentarii, am avut un ascultator in plus, care de altfel a fost in centrul atentiei: pisica prietenoasa.
Ajunsi in comunitatea de rromi, acestia s-au dovedit a fi primitori si bucurosi de oaspeti. Am vizitat o casa de rromi, iar gazdele au fost incantate sa vorbeasca despre traditiile lor Citeste mai mult...

Foto
Vino sa-mi cunosti comuna!

Vizualizari: 16
Data creare: 01-06-2016 10:24:33
Edificiu simbol al Iasului, construit între anii 1906-1925, Palatul Culturii și-a redobândit strălucirea de altă dată, grație unui proces de restaurare derulat în perioada 2008-2016, în cadrul unui proiect guvernamental.
Miercuri, 27 aprilie 2016, a fost prima zi în care edificiul cultural a fost redeschis publicului după opt ani de la demararea lucrărilor de reparare și reconsolidare.
La Muzeul de Artă a fost deschisă la inaugurarea Palatului Culturii expoziția „Pictura interbelică“, unde au fost expuse lucrări de-ale marilor pictori precum Tonitza, Petrescu, Palade, Iser etc. La Muzeul de Istorie a fost deschisă o expoziție în care s-a vazut evoluția comunității ieșene, începând cu Palatul Cul Citeste mai mult...

Foto
Palatul Culturii

Vizualizari: 26
Data creare: 28-04-2016 11:35:48
În perioada 17-18 martie 2016, Primăria Municipiului Iași a organizat conferința ''Rolul turismului ca factor esențial în dezvoltarea locală și regională''.

Manifestarea si-a propus să faciliteze integrarea strategiei de dezvoltare turistică a Municipiului Iași în context regional și național. Evenimentul a avut loc la Hotelul Majestic in sala Grigorescu si a fost impartit in trei sectiuni: institutional/academic, afaceri in turism si rolul infrastructurii in dezvoltarea sustenabila a turismului.

Pe parcursul celor doua zile au fost abordate teme extrem de actuale: identificarea surselor de finantare pentru sectorul turistic, dezvoltarea infrastructurii ca mijloc de sustinere a turismului durabil, imbunatatirea politicilor de c Citeste mai mult...

Foto
Conferinta

Vizualizari: 15
Data creare: 19-04-2016 11:19:15
Cu ocazia sarbatorilor de iarna, au fost organizate doua evenimente, si anume:

In data de 17 decembrie 2015, Primaria Comunei Ciurea a fost gazda colindatorilor de la Scoala Gimnaziala Ciurea.
Dintre obiceiurile calendaristice cele mai răspândite și mai spectaculoase, cu originea în credințe și mituri străvechi, sunt de bună seamă ciclurile legate de sărbătoarea Nașterii lui Iisus și schimbarea anului. Crăciunul este polul în jurul căruia gravitează o multitudine de colinde, urări și tradiții specifice, care trimit spre vremuri demult apuse, dar ce se regăsesc, surprinzător, în contemporaneitate. În folclorul românesc Colindatul de Crăciun este cel mai important ciclu sărbătoresc popular tradițional, cel mai b Citeste mai mult...

Foto
Obiceiuri de iarna

Vizualizari: 19
Data creare: 19-04-2016 10:48:43
Centrul de Informare Turistica Ciurea a organizat un minitur, avand ca scop vizitarea obiectivelor turistice de pe raza comunei.
Plecarea s-a facut din fata centrului cu microbuzul scolar. Traseul pe care l-am urmat a fost urmatorul: Monumentul Eroilor - Casele traditionale - Manastirea Hlincea (Zidul de incinta, Turnul Clopotnita) - Fabrica de Caramida - Iazul Dumbrava - Biserica Dumbrava.
Cu toate ca acest minitur a fost facut in luna noiembrie, vremea a fost absolut incantatoare. In momentul in care am ajuns la iazul Dumbrava am putut admira minunatele lebede. Splendidele înaripate ne-au oferit un spectacol de neuitat. La Manastirea Hlincea am fost intampinati de un calugar care ne-a vorbit despre istoria manastirii si ne-a oferit cate o icoana. Activitatea a f Citeste mai mult...

Foto
Minitur

Vizualizari: 26
Data creare: 19-04-2016 10:14:24
In data de 11 noiembrie am realizat o activitate cu elevii de la Scoala Gimnaziala Ciurea, desfasurata la Centrul de Informare Turistica Ciurea. Elevilor li s-a explicat care este scopul centrului.
S-au purtat discutii libere despre ce trebuie sa ai in vedere atunci cand planifici o drumetie. Fiind locuitori ai comunei Ciurea, copiii au fost intrebati care sunt obiectivele turistice. Impreuna am reusit sa le identificam pe toate, ba mai mult am discutat si despre traditiile si obiceiurile pastrate in Ciurea.
Ne-am impartasit sfaturi in legatura cu ce trebuie sa ai cu tine atunci cand pleci intr-o drumetie si cum sa te echipezi:
1. Nu urca pe munte in adidasi sau pantofi!
2. Ia cu tine pelerina de ploaie!
3. Alege rucsacul potrivit!
4. Ia cu tine Citeste mai mult...

Foto
Activitate cu elevii la Centrul de Informare Turistica

Vizualizari: 14
Data creare: 19-04-2016 09:19:32
Centrul de informare si promovare turistica Ciurea are in vedere cresterea si dezvoltarea atractivitatii zonei prin promovarea resurselor turistice, componente ale mediului natural si antropic.

In acest sens, in luna august 2015 s-a organizat o activitate cu copiii de varsta scolara in vederea unei mai bune cunoasteri a traseelor turistice din comuna. Au participat elevi de clasa a VII-a si a VIII-a de la Scoala Gimnaziala Ciurea. Plecarea s-a facut cu microbuzul scolar pana la intrarea in satul Slobozia, dupa care am luat-o la pas pe potecile batatorite. Vremea a fost prielnica, astfel incat sa ne simtim bine si sa reusim sa ne desfasuram activitatea in conditii bune. S-au organizat diverse activitati si jocuri interactive atunci cand am ajuns la destinatie. Dupa un mic po Citeste mai mult...

Foto
Drumetie

Vizualizari: 34
Data creare: 19-04-2016 08:50:30

Autentificare

Primarul Comunei Ciurea Catalin LupuVă mulţumesc pentru că aţi ales să utilizaţi şi acest canal de comunicare, o modalitate prin care Primăria
Comunei Ciurea este mai aproape de cetăţenii şi oaspeţii săi, dar şi o platfo
Starea vremii
Localitatea: Ciurea
Latitudine -> 47.049999°
Longitudine -> 27.5667°
Astazi
Duminica 25-06-2017
Partial noros
Partial noros
Temperatura
24°C
Minima zilei --> 17°C
Maxima zilei --> 30°C
Presiune atmosferica --> 1.00 Bar
Umiditate --> 55 %
Vizibilitate --> 16.10 km
Stare atmosfera --> stationara
Viteza vant --> 4.00 km/h
Directie vant --> SSE
Soarele rasare --> 5:15 am
Soarele apune --> 9:9 pm
Maine
Furtuni
Furtuni
Minima zilei --> 19°C
Maxima zilei --> 33°C
Poimaine
Furtuni
Furtuni
Minima zilei --> 20°C
Maxima zilei --> 28°C