Primaria Comunei Ciurea - judetul Iasi » Telefon: 0232-296260 » Program de lucru: Luni-Joi 7,30-16, Vineri 7,30-14 » Audiente: Luni 8-12
Centrul de Conservare si Promovare a Traditiilor Locale se implica activ in diverse actiuni de pastrare a traditiilor, obiceiurilor folclorice si organizeaza evenimente cu caracter cultural pentru promovarea valorilor artistice locale.

Va comunicam ca au fost emise acte administrative fiscale pentru urmatorii contribuabili (vezi documentul atasat).

Documente pdf
Lista contribuabili

Vizualizari: 16
Data creare: 05-02-2018 08:53:37
În data de 1 februarie 2018, Biblioteca Publică Ciurea se alătură grupului Citim Împreună România și va celebra, împreună cu mii de
copii și sute de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de lectură
din întreaga țară, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI). Aflată la a doua ediție
națională, ZICI România este parte a unui eveniment global organizat de către LitWorld
(http://www.litworld.org/) și marcat anual de milioane de oameni în peste 100 de țări.

Foto
Ziua Internațională a Cititului Împreună

Vizualizari: 16
Data creare: 31-01-2018 13:50:17
Moș Crăciun a venit și la Centrul de zi pentru copii „Dumbrava minunată" din satul Dumbrava, comuna Ciurea.

Copii l-au așteptat cu emoţie și bucurie, au învăţat poezii, colinde și cântecele pe care le-au prezentat în faţa moșului într-o serbarea de final de an.
Moș Crăciun a venit cu sacul plin de cadouri pentru copii, fiind sprijinit de către un sponsor și Primăria Ciurea.

Le mulțumim din suflet tuturor celor care au participat și contribuit la acest eveniment important pentru copii.

Foto
Serbare de iarna

Vizualizari: 14
Data creare: 31-01-2018 08:50:06
Centrul de zi "Dumbrava Minunata" este realizat in cadrul Proiectului "Servicii comunitare de prevenire a separarii copilului de familia sa si instruirea personalului aferent. In data de 30.04.2017 a fost finalizat proiectul.

Centrul este un serviciu pentru protectia copilului a carui misiune este de a preveni abandonul si institutionalizarea copiilor prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activitati de ingrijire, educatie, recreere-socializare, consiliere orientare scolara si profesionala.

Beneficiarii serviciilor oferite de Centrul de zi "Dumbrava Minunata" din satul Dumbrava:

Copii din familii aflate in una din urmatoarele situatii:
- familie cu probleme socio-economice (parinti someri, locuinta improprie, ni Citeste mai mult...

Vizualizari: 17
Data creare: 31-01-2018 08:43:23
Ziua de 24 Ianuarie 1859 "Unirea Principatelor Române", a fost marcată la Centrul de Zi "Scufița Roșie", din satul Picioru Lupului, comuna Ciurea, de o activitate educativă prin care toți copiii au participat la o sesiune de informare pe tema "Unirea Principatelor Române".

Activitatea a fost concretizată prin întocmirea de către copii sub îndrumarea personalului de la centru, a unor portofolii pe tema "Unirea Principatelor Române". Copiii au fost cooperanți, implicați și au dovedit un interes crescut pentru această activitate care s-a încheiat cu Hora Unirii.

Foto
24 Ianuarie

Vizualizari: 12
Data creare: 30-01-2018 11:37:01
Copiii de la Centrul de Zi "Scufița Roșie", din satul Picioru Lupului, comuna Ciurea, l-au întâmpinat pe Moș Crăciun cu un program artistic de colinde, poezii și cântece dedicate sarbătorilor de iarnă.

Copiii s-au bucurat de darurile primite din partea Primăriei Ciurea și din partea unui sponsor, care le-a oferit pe lângă dulciuri, rechizite care să-i stimuleze, pentru a obține rezultate mai bune la școală.

La această serbare au participat părinții copiilor dar și colegi din Primaria Ciurea, care au apreciat momentele artistice și prestația acestor copii. Deși a fost prima serbare la Centrul de Zi "Scufița Roșie", copiii s-au implicat și au dovedit un talent deosebit.

Foto
Vine, vine Mos Craciun!

Vizualizari: 14
Data creare: 30-01-2018 10:42:39
Centrul de zi pentru copii "Scufita Rosie" este realizat in cadrul proiectului "Servicii comunitare de prevenire a separarii copilului de familia sa si instruirea personalului aferent".Subproiectul a fost finalizat in data de 30.04.2017.

Centrul de zi are rolul de a asigura:
-asistenta gratuita in timpul zilei copiilor care provin din familii aflate in dificultate, dand astfel posibilitatea parintilor de a-si gasi un loc de munca si de a putea crea conditii materiale adecvate cresterii copiilor;
-promovare dreptului fiecarui copil de a-si pastra relatiile familiale, oferind servicii adecvate familie in situatie de risc de abandon a copilului, pentru ca ea sa fie capabila sa-si indeplineasca responsabilitatile legate de ingrijirea, securitate Citeste mai mult...

Foto
Centrul de zi "Scufita Rosie"

Vizualizari: 17
Data creare: 30-01-2018 10:36:06
Este minunat să fii mereu prezent printre oameni cu inima și sufletul, să-i ajuți necondiționat acolo unde este nevoie.

Este o onoare să-ți pese de cei din jur.Atunci când dăruiești iubire, primești iubire, când respecți, ești respectat.
Toate aceste valori pot fi cultivate în conștiința copiilor prin participarea directă la acțiuni.
Piatra de încercare a omeniei e fapta bună, căci omenia nu se manifestă în vorbe, ci în fapte.

Copiii vor înțelege că valoarea unui om rezidă în ceea ce este capabil să dea și nu în ceea ce este el capabil să primească. Cu siguranță, putem readuce o rază de speranță în sufletele celor pentru care so Citeste mai mult...

Foto
Dăruiește din inimă pentru… o inimă !

Vizualizari: 26
Data creare: 18-01-2018 08:51:50
In urma sustinerii probei scrise si a interviului, comisia de concurs comunica rezultatele finale. Documentul atasat contine rezultatele concursului.

Documente pdf
Rezultate finale

Vizualizari: 42
Data creare: 09-01-2018 12:07:36
Comisia de concurs comunica rezultatele interviului din data de 09.01.2018:

Documente pdf
Rezultate interviu

Vizualizari: 27
Data creare: 09-01-2018 12:01:55
Urmare a faptului ca in data de 08.01.2018 a fost depusa contestatie de catre doamna Ciocan Madalina, a fost convocata Comisia de solutionare a contestatiilor, asa cum a fost stabilit prin Dispozitia Primarului comunei Ciurea nr. 1204/19.09.2017.

Documente pdf
Rezultat contestatie

Vizualizari: 19
Data creare: 08-01-2018 12:40:57
Anunţ rezultate probă scrisă concurs, din data de 07.01.2018, pentru ocuparea posturilor de asistent social S în cadrul Centrelor de Zi ,, Scufișa Roșie " și ,, Dumbrava Minunată" .

Documente pdf
Anunţ rezultate proba scrisă

Vizualizari: 31
Data creare: 07-01-2018 12:03:27
Copiii de la Centrul Social de tip After School din Ciurea, au asteptat cu nerabdare ca Mos Craciun sa le aduca daruri si anul acesta.

Deoarece sunt copii buni la invatatura si rezultatele lor au meritat a fi rasplatite, Mos Craciun le-a lasat sub bradutul de la centru, cadouri.

Printre darurile primite, fiecare copil a avut si o carte din colectia Jules Verne, oferita de catre Alexandru Ivanusca, elev in clasa a VIII-a A la Scoala Gimnaziala "Ion Simionescu" din Iasi, voluntar al centrului si prieten apropiat al micutilor nostri.

Multumim mult lui Alexandru care a oferit copiilor nostri un cadou pretios, pentru zilele de vacanta!

Foto
Bucurosi ca a venit Mosul

Vizualizari: 29
Data creare: 21-12-2017 13:53:59
Marti, 19 decembrie 2017, copiii de la Centrul Social de tip After School Ciurea, au sustinut spectacolul de Craciun la Primaria din Ciurea.

Micutii artisti de la centru, au pus in scena piesa „ Nasterea lui Iisus". Spectacolul s-a incheiat cu un recital de colinde, sustinut de Simona Dumitru, eleva in clasa a X-a la Liceul de Arta „Octav Bancila" din Iasi, prietena si partenera a centrului nostru.

Desi au varste fragede, cuprinse intre 5 si 14 ani, copiii de la centru au impresionat prin seriozitatea cu care au interpretat rolul, prin costumatiile atent alese si prin rolurile dificile interpretate cu mult talent.
Spectacolul copiilor de la centru a atras aplauzele si admiratia angajatilor Primariei. Domnul primar, Catalin Lupu Citeste mai mult...

Foto
Serbare la Primaria Ciurea

Vizualizari: 39
Data creare: 21-12-2017 13:41:19
Concursul de lectură „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris" ediția I-2017, adresat elevilor din clasele II-IV, s-a desfășurat în perioada octombrie-decembrie, la Biblioteca Publică Ciurea.

Mulțumim celor 28 de elevi participanți și felicitări premianților : Acostăchioaie Cristina, Vuza Miruna, Balan Beatrice, Buga Anemona, Duca Andrei, Duca Florentina,Ionescu Lorena, Moldovanu Cătălina, Gheorghiu Marta, Lăcătușu Florin și Stănescu Ionel, care, cu dedicație și seriozitate au frecventat biblioteca, citind un număr impresionant de cărți!

Foto
Premianții concursului de lectură

Vizualizari: 53
Data creare: 20-12-2017 16:04:14
În așteptarea lui Moș Crăciun, la Biblioteca Publică Ciurea s-au desfășurat ateliere de origami.

Folosind arta japoneză a împăturirii hârtiei , copiii au confecționat fulgi și steluțe de diferite forme și mărimi, cu care am împodobit brăduțul din cărți și am decorat biblioteca.

Foto
Atelier de origami

Vizualizari: 32
Data creare: 20-12-2017 15:19:42
Atasam anunt privind rezultat selectie dosare concurs pentru ocupare posturi as. social S din cadrul Centrelor de Zi ,, Scufita Rosie si Dumbrava Minutata,,.

Documente pdf
Anunt rezultat selectie dosare

Vizualizari: 35
Data creare: 20-12-2017 13:48:28
Duminica, 17 decembrie 2017, la invitatia parintelui Isachi Gheorghe, preot paroh al Parohiei "Sf.Nicolae" din Ciurea, copiii de la Centrul Social de tip After School, au prezentat spectacolul "Nasterea lui Iisus" in fata enoriasilor prezenti la biserica.

Reprezentatia copiilor s-a incheiat cu un recital de colinde, sustinut de talentata Simona Dumitru, eleva in clasa a X-a la Liceul de Arta "Octav Bancila", prietena si voluntara a centrului nostru.

Prestatia copiilor a fost rasplatita cu ropote de aplauze, cadouri daruite de parintele Gheorghe Isachi, partener al centrului nostru si bani oferiti de enoriasi, micutilor nostri artisti.

Multumim lui Dumnezeu ca ne-a ajutat sa inaltam un cant, in Citeste mai mult...

Foto
Spectacolul copiilor de la After School la Biserica

Vizualizari: 43
Data creare: 19-12-2017 12:50:22
In data de 11 decembrie 2017, copiii de la Centrul Social de tip After School Ciurea au pus in scena, la Palas Mall, spectacolul „Nasterea lui Iisus".
Desi nu a fost o noutate pentru copii, ei fiind in al doilea an cand prezinta un spectacol inchinat Nasterii Domnului, la Palas si anul acesta au simtit emotiile reprezentatiei la scena deschisa, in fata unui public numeros.
Dar emotiile au fost constructive si cei 22 de micuti de la Centrul After School, cu varste cuprinse intre 5-14 ani, proveniti din familii defavorizate, au avut o prestatie remarcabila.

Spectacolul de la Palas va ramane o amintire de neuitat pentru copiii de la centru, care s-au bucurat de bradul urias, frumos impodobit, casuta de gheata a pinguinilor, globul supradimensionat in Citeste mai mult...

Foto
Micii artisti la Palas

Vizualizari: 36
Data creare: 12-12-2017 13:31:34
Mos Nicolae a rasplatit si anul acesta copiii cuminti si sarguinciosi, de la Centrul Social de tip After School din Ciurea.

Deoarece rezultatele lor la invatatura sunt foarte bune si copiii au demonstrat ca sunt cuminti, ascultatori si bine educati, Mos Nicolae le-a oferit dulciuri pe saturate, luminandu-le ziua micutilor nostri si aducandu-le un zambet pe chip.

Multumim Primariei Ciurea pentru cadourile oferite si Mariei Stanescu, presedinta Asociatiei Brooks, partenera de nadejde a centrului, care nu ne-a uitat nici in acest an.

Foto
A venit Mos Nicolae!

Vizualizari: 29
Data creare: 12-12-2017 13:21:21
La Biblioteca Publică Ciurea, toamna 2017 a fost una dintre cele mai rodnice. Deși spațiul în care funcționează temporar (până la finalizarea lucrarilor de reabilitare a Căminului Cultural) este mic, biblioteca a fost gazdă primitoare, pentru copiii, care i-au călcat pragul și au participat pe parcursul celor trei luni, la concursul de lectură și la atelierele de creație.
Scopul organizării concursului de lectura a fost stimularea elevilor într-o activitate autentică de lectură cu voce tare, activitate ce este percepută ca fiind una intelectuală, dar și spirituală, de formare-dezvoltare a personalităţii.
Paginile de lectură constituie pentru elevi, repere care le vor defini personalitatea, caracterul, conduita în societate. Citeste mai mult...

Foto
Concurs de lectură

Vizualizari: 76
Data creare: 08-12-2017 09:51:44
Primaria Ciurea organizeaza concurs pentru ocuparea pe perioada nedeterminata a unor posturi de natura contractuala-vacante.
In documentul de jos gasiti detalii cu privire la concurs.

Documente pdf
Organizare Concurs
Bibliografie Concurs

Vizualizari: 89
Data creare: 06-12-2017 14:00:27
PREFECT Marian ŞERBESCU:

JOI între orele 9:00-12:00


SUBPREFECT Valentina IOSUB

MIERCURI între orele 9:00-12:00


Înscrieri:
Telefon: 0232/421786; 0232/421773
E-mail: contact@prefecturaiasi.ro

Vizualizari: 57
Data creare: 06-12-2017 08:20:09
Conform art. 33 din Legea nr. 153/2017, anexat se gaseste lista tuturor functiilor din aparatul de specialitate al Primarului si a serviciilor publice subordonate Consiliuli Local Ciurea.

Documente pdf
Transparenta veniturilor salariale

Vizualizari: 73
Data creare: 04-12-2017 08:18:36
Campania sociala de sprijinire a copiilor aflati in dificultate, intitulata „Saptamana legumelor si a fructelor donate", desfasurata in perioada 20 - 24 noiembrie 2017, a adus un zambet si pe chipul copiilor de la Centrul Social de tip After School Ciurea.

La initiativa doamnelor educatoare de la Gradinita Lunca Cetatuii, prof. Lupu Luminita, prof. Volintiru Elena si prof. Zamfir Paraschiva, precum si a parintilor si copiilor de la grupele: Mijlocie A, Mijlocie C si Mare A, micutii de la After School, au primit fructe si legume.
Campania sociala este inclusa in cadrul Strategiei Nationale de Actiune Comunitara si are ca scop sensibilizarea comunitatii cu privire la situatia dificila in care se afla familiile defavorizate. De asemenea, consolidarea abil Citeste mai mult...

Foto
Bucurie la After School

Vizualizari: 49
Data creare: 27-11-2017 13:08:14
Desi nu am intrat in luna cadourilor, copiii de la Centrul Social de tip AfterSchool Ciurea au primit un dar foarte valoros de la handbalista Alexandra-Mihaela Orsivschi si parintii acesteia, Gabriela si Florin.

Nascuta la Iasi in 1994, Alexandra a avut primul contact cu handbalul la varsta de 12 ani, iar la13 ani a fost selectionata de Liceul cu Program Sportiv. Dupa incheierea junioratului, a ajuns la CSU Neptun Constanta. Incepand din 2015, a fost jucatoarea HC Dunarea Braila, formatie alaturi de care si-a trecut in palmares locul IV in Liga Nationala si o medalie de argint.
La nivel de jocuri internationale, a fost convocata in premiera, in clasa a IX-a la echipa nationala de tineret, alaturi de care a participat la Campionatul Mondial din Muntenegru, unde si-a Citeste mai mult...

Foto
Copii fericiti!

Vizualizari: 46
Data creare: 24-11-2017 07:41:55
Extras din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal - TITLUL IX- Impozite si taxe locale

ART. 461 - Declararea, dobândirea, înstrăinarea și modificarea clădirilor

(1) Impozitul pe clădiri este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care are în proprietate clădirea la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior.

(2) În cazul dobândirii sau construirii unei clădiri în cursul anului, proprietarul acesteia are obligația să depună o declarație la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competență se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii și datorează impozit pe clădiri începând cu data de 1 ianuarie a anului următor.< Citeste mai mult...

Vizualizari: 177
Data creare: 23-11-2017 08:31:59
In urma sustinerii probei scrise si a interviului, comisia de concurs comunica rezultatele finale. Documentul atasat contine rezultatele concursului.

Documente pdf
Rezultate finale

Vizualizari: 71
Data creare: 23-10-2017 16:06:04
In documentul de mai jos gasiti atasat rezultatele interviului din data de 23.10.2017.

Documente pdf
Rezultate interviu

Vizualizari: 65
Data creare: 23-10-2017 15:52:51

Autentificare

Primarul Comunei Ciurea Catalin LupuVă mulţumesc pentru că aţi ales să utilizaţi şi acest canal de comunicare, o modalitate prin care Primăria
Comunei Ciurea este mai aproape de cetăţenii şi oaspeţii săi, dar şi o platfo
Starea vremii
Localitatea: Ciurea
Latitudine -> 47.049999°
Longitudine -> 27.5667°
Astazi
Luni 19-02-2018
Predominant noros
Predominant noros
Temperatura
-1°C
Minima zilei --> -3°C
Maxima zilei --> 0°C
Presiune atmosferica --> 1.01 Bar
Umiditate --> 100 %
Vizibilitate --> 4.40 km
Stare atmosfera --> stationara
Viteza vant --> 11.00 km/h
Directie vant --> VNV
Soarele rasare --> 7:7 am
Soarele apune --> 5:40 pm
Maine
Innorat
Innorat
Minima zilei --> -6°C
Maxima zilei --> -1°C
Poimaine
Predominant noros
Predominant noros
Minima zilei --> -4°C
Maxima zilei --> 1°C