Primaria Comunei Ciurea - judetul Iasi » Telefon: 0232-296260 » Program de lucru: Luni-Joi 7,30-16, Vineri 7,30-14 » Audiente: Luni 8-12
Centrul de Conservare si Promovare a Traditiilor Locale se implica activ in diverse actiuni de pastrare a traditiilor, obiceiurilor folclorice si organizeaza evenimente cu caracter cultural pentru promovarea valorilor artistice locale.

Încă de la începutul lunii martie, după ce atelierele de mărțișoare s-au încheiat cu o expoziție, în care toți copiii și-au regăsit frumoasele creații, la Biblioteca noastră, s-au deschis atelierele de încondeiat ouă. În parteneriat cu Asociația „Communio", biblioteca a oferit lecții de încondeiere a ouălor, copiilor și tuturor celor care vor să redevină trăitori și nu spectatori ai tradițiilor pascale românești.

Foto
Expoziție de ouă încondeiate

Vizualizari: 8
Data creare: 13-04-2018 13:06:08
In luna februarie 2018, utilizatorii Bibliotecii Publice Ciurea au participat la atelierele de mărțișoare.Prin tehnicile quilling, origami și metoda tradițională, am creat frumoși soli de primăvară.Toate lucrările au fost regăsite intr-o expozitie organizată la Primăria Ciurea.

Foto
Expoziție de mărțișoare

Vizualizari: 6
Data creare: 13-04-2018 12:53:15
Ziua Internatională a Cititului Împreună a fost sărbătorită cu drag la biblioteca noastră, de către toți copiii care i-au trecut pragul. Legendele despre Ștefan cel Mare i-au transpus în trecutul glorios al poporului nostru, povestirile lui Grigore Vieru, pline de tâlc și jovialitate i-au îndemnat să muncească pentru ceea ce își doresc si sa nu fie mofturoși când primesc ceva făcut cu trudă, iar „Cartea cu zâmbet de copil" a Florentinei Chifu chiar a adus zâmbetul și bucuria pe chipurile micuților cititori și ascultători.

Foto
Ziua Internatională a Cititului Împreună

Vizualizari: 7
Data creare: 13-04-2018 12:37:42
Atasam lista tuturor functiilor din aparatul de specialitate al Primarului si a serviciilor publice subordonate Consiliului Local Ciurea.

Documente pdf
Venituri salariale

Vizualizari: 17
Data creare: 12-04-2018 13:44:19
În așteptarea Sărbătorii Pascale, copiii de la Centrul de Zi "Scufița Roșie", au fost entuziasmați de a lucra în echipă, aceștia fiind implicați în activități specifice de decupat, colorat și vopsitul ouălor de Paște. Fiecare copil s-a străduit să picteze cu migală, bucurie și imaginație ouăle care au fost aranjate într-un frumos coș.
Pe lângă această activitate plastică, am prezentat copiilor și însemnătatea acestei mari sărbători a Paștelui, tradițiile și obiceiurile de Paște dar și faptul că în această perioadă trebuie să fim mai buni, să dăruim iubire și speranță.

Foto
activitati

Vizualizari: 5
Data creare: 12-04-2018 11:49:53
Școala Atfel, a fost un bun prilej de a implica copiii de la Centrul de Zi "Scufița Roșie", în activități extrașcolare, organizate în scopul de a-i motiva, de a petrece un timp plăcut și util împreună, precum și un bun prilej de învățare dar și de relaxare.
Astfel, copiii au fost implicați în concursuri tematice și jocuri pentru a le stimula gândirea și creativitatea dar și pentru a-i învăța să socializeze și să lucreze în echipă.
Un moment deosebit l-a constituit excursia organizată în Iași la Bojdeuca lui Ion Creangă. Copiii au ascultat cu atenție viața marelui povestitor, opera sa, au adresat întrebări și au fost surprinși plăcut și impresionați de cele văzute la muzeu Citeste mai mult...

Foto
Scoala altfel

Vizualizari: 9
Data creare: 12-04-2018 11:27:26
În ajunul marii Sarbatori Pascale copiii de la Centrul de Zi "Scufița Roșie", au primit cu bucurie câte un pachet de la o persoană inimoasă, care a preferat sa fie anonimă, ce le-a oferit copiilor dulciuri.
A fost un moment plăcut și emoționant, copiii fiind nerabdători să desfacă cadourile, și împartă această bucurie chiar și cu frații în familie.
Mulțumim pe această cale persoanei care a dăruit din inimă aceste daruri pentru copii și o așteptăm cu drag și la alte evenimente pe care le vom organiza la centru.

Foto
Bucuria in ochi de copil

Vizualizari: 4
Data creare: 12-04-2018 11:19:01
Vacanta de Paste se apropie, iar copiii de la Centrul After School asteapta cu nerabdare venirea iepurasului si a primaverii.

Pentru ca in saptamana 26 - 30 martie 2018, micutii nostri au avut „Scoala altfel", am adaptat programul astfel incat, fiecare zi sa le aducem cate o bucurie.

Pe langa jocuri, confectionarea de felicitari pentru Paste, pictarea oualor, activitati de ecologizare, copiii au fost foarte fericiti sa primeasca vizita colegilor de la Centrul de zi „Dumbrava Minunata" din localitatea Dumbrava.
Micutii de la After School au prezentat musafirilor centrul, au schimbat impresii si au legat prietenii. Si-au servit colegii de la „Dumbrava minunata" cu dulciuri si au promis ca le vor intoarce vizita.
Citeste mai mult...

Foto
Paste fericit!

Vizualizari: 19
Data creare: 03-04-2018 22:27:17
Copiii de la Centrul After School au primit miercuri, 28 martie 2018, o vizita surpriza.

Prescolarii din Grupa Buburuzelor de la Gradinita Kids Garden din Iasi, patronata de Fundatia Umanitara Elemir, insotiti de Ana Raluca Elisei - managerul gradinitei, Alin Fedorciuc - reprezentantul fundatiei, Iftene Anca - reprezentantul Comitetului de parinti al gradinitei, Cosette Petrea, educatoarea Grupei Buburuzelor si Andreea - Tatiana Grigore - Moscalu, profesoara de teatru a gradinitei si coordonatoarea Atelierului de teatru a centrului nostru, au fost oaspetii nostri de suflet!

Cu mic cu mare, ei au adus un zambet pe chipul copiilor de la centru, oferindu-le in dar rechizite, in valoare de 1.159 lei.
Pe langa caiete dictando, de matematica, tip 1, ti Citeste mai mult...

Foto
Bucurosi de oaspeti!

Vizualizari: 16
Data creare: 03-04-2018 22:15:16
Buget Local 2018

Documente pdf
Buget Local 2018

Vizualizari: 14
Data creare: 03-04-2018 12:41:54
Copiii din cadrul Centrului de Zi „Dumbrava minunată" au organizat joi, 8 martie, o serbare dedicată zilei de 8 Martie, intitulată "Pentru tine, dragă mamă!". Cu acest prilej, copiii au prezentat un moment artistic constând în cântece și poezii specifice acestui eveniment. La final, copiii au oferit mamelor prezente la eveniment felicitări și flori, confecționate în cadrul atelierelor de creație. La eveniment au participat primarul Cătălin Lupu, doamna Angela Juncu președintele Asociația "Sfânta Iuliana" și doamna Luminiţa Lupu din partea Grădiniţei Cu Program Normal Nr. 1 Lunca Cetăţuii.

Mulțumim din suflet tuturor participanţilor.

Foto
Serbare 8 Martie

Vizualizari: 34
Data creare: 20-03-2018 15:28:11
Părinții copiilor de la Centrul de Zi "Scufița Roșie", au participat la o sesiune educativă pe tema "Cum să comunici eficient cu copilul tău". Scopul acestei sesiuni educative, a fost de cunoaștere a unor reguli corecte de comunicare cu copilul în familie, de socializare și învățare. Părinții au fost interesați și au adresat întrebări, de asemenea și-au manifestat dorința de a mai participa la sesiuni educative pe alte teme.

Foto
Sesiune educativă cu părinții

Vizualizari: 33
Data creare: 20-03-2018 11:18:45
Copiii de la Centrul de Zi "Scufița Roșie", au întâmpinat venirea primăverii cu felicitări și mărțișoare confecționate manual. Ei au fost implicați și dornici să lucreze aceste mici simboluri ale primăverii, realizând un frumos colaj intitulat "Bine ai venit, primăvară!".

Foto
Colaj de primavara

Vizualizari: 36
Data creare: 20-03-2018 11:00:34
Copiii de la Centrul de Zi "Scufița Roșie", au susținut cu sprijinul personalului o serbare dedicată zilei de 8 Martie. Copiii au recitat cu emoție poezii și au cantat cântece dedicate mamei.
La acest eveniment au fost invitate mamele copiilor și ne-am bucurat de participarea din partea Primăriei Ciurea, a domnului primar. La finalul serbării, copiii au oferit mamelor, o felicitare confecționată de ei.

Foto
Serbare de 8 Martie

Vizualizari: 34
Data creare: 20-03-2018 09:39:57
Desi iarna inca isi scutura cojoacele, copiii de la After School asteapta cu nerabdare venirea primaverii.

Pentru a incuraja soarele sa incalzeasca cu razele sale pamantul, pentru ca natura sa renasca la viata, micutii s-au hotarat sa umple centrul de culoare.
Zi de zi s-au intrecut in a confectiona martisoare din paiete, hartie glasata si creponata, felicitari din carton colorat cu flori si fluturi, cosulete cu ghiocei si flori din hartie creponata: lalele, ghiocei, maci, garofite, narcise si branduse.

Multumirea lor sufleteasca a venit insa, cand felicitari create de ei au ajuns la persoanele dragi, oferite la serbarea organizata la centru, in cinstea celei mai iubite fiinte - mama.
Miercuri, 7 martie 2018, copiii de la After School, cos Citeste mai mult...

Foto
Pentru tine, draga mama!

Vizualizari: 46
Data creare: 13-03-2018 19:58:42
Sărbătoarea de 8 Martie a fost un bun prilej pentru copiii beneficiari ai Centrului de Zi ,, Sfântul Nicolae" să-și omagieze mamele, bunicile, surorile și pe toate femeile din lume.
Ei au prezentat un mic spectacol artistic care a cuprins cântece și poezii. Nu doar cântecele și poeziile au reușit să umezească ochii părintelui drag, ci și micile atenții lucrate de mânuțele gingase ale copilașilor.

Pentru desfășurarea acestei activități copilașii s-au pregătit pe parcursul a trei săptămâni, timp în care au decupat, desenat și pictat imagini de primăvară, realizând un decor frumos al centrului, pentru a face o surpriză plăcută atât mămicilor, cât și celor care Citeste mai mult...

Foto
Mama - zambet al primaverii

Linkuri externe
Mama - zambet al primaverii (Centrul de Zi "Sfantul Nicolae")
https://www.youtube.com/watch?v=sVsthc6WsSw&feature=youtu.be

Vizualizari: 66
Data creare: 09-03-2018 11:33:40
Vă aducem la cunoștință că, în data de 07.03.2018, au fost emise acte administrative fiscale pentru următorii contribuabili. (vezi documentul atașat)

Documente pdf
Listă contribuabili

Vizualizari: 53
Data creare: 07-03-2018 14:16:01
În ziua de 05 martie 2018, în cadrul emisiunii ,, Dezbaterea zilei" de la Iași Tv Life, a fost invitat primarul comunei Ciurea, domnul Lupu Cătălin, unde au fost dezbătute diverse probleme actuale. Atașat gășiți link-ul cu filmarea emisiunii.

Linkuri externe
Dezbatere pe tema educației
http://iasitvlife.ro/index.php/emisiuni/dezbaterea-zilei/item/59556-dezbaterea-zilei-educatia-prioritate-nationala

Vizualizari: 40
Data creare: 06-03-2018 12:53:16
În data de 22 februarie 2018, elevii Școlii Gimnaziale Lunca Cetățuii au participat la un exercițiu de simulare la inundații.

Linkuri externe
Exercițiu de simulare
http://iasitvlife.ro/index.php/categorii/stiri-video/item/59146-elevii-de-la-scoala-din-lunca-cetatuii-au-participat-la-un-exercitiu-de-simulare-a-inu

Vizualizari: 43
Data creare: 06-03-2018 12:37:30
În cadrul emisiunii Ruralis din data de 05 martie 2018,a fost invitat primarul comunei Ciurea, domnul Lupu Cătălin,unde s-a discutat despre planurile pentrul 2018. Atașat se află link-ul cu firmarea emisiunii.

Linkuri externe
Planuri anul 2018
http://iasitvlife.ro/index.php/emisiuni/ruralis/item/59551-ruralis-planuri-pentru-2018

Vizualizari: 44
Data creare: 06-03-2018 12:23:31
În cadrul emisiunii Ruralis de la Iași TV Life din data de 12.09.2016 a fosi invitat primarul comunei Ciurea,domnul Cătălin Lupu,împreună cu președintele Consiliului Județean Iași, domnul Maricel Popa, unde s-a discutat despre problemele comunei Ciurea. Atașat se află link-ul cu filmarea emisiunii.

Linkuri externe
Problemele comunei Ciurea
http://iasitvlife.ro/index.php/emisiuni/ruralis/item/41437-ruralis-dezvoltarea-si-modernizarea-satului-iesean

Vizualizari: 44
Data creare: 02-03-2018 09:45:38
Simpozion: Actualitatea lui Ion Creangă

Foto
Simpozion: Actualitatea lui Ion Creangă

Vizualizari: 54
Data creare: 27-02-2018 12:53:48
Miercuri, 21 februarie 2018, copiii si personalul Centrului Social de tip After School au participat la exercitiul de avertizare si alarmare a populatiei, in caz de protectie civila, institutia fiind unul dintre centrele de primire a sinistratilor, evacuati in caz de inundatie.

Persoanele evacuate si gazduite de centrul nostru au fost copiii clasei a III-a A de la Scoala Gimnaziala Lunca Cetatuii, insotiti de doamna invatatoare Mihaela Enachescu. Copiii au fost primiti in „adapost" cu ceai cald si biscuiti.

La exercitiu au mai participat Alina Fronea si Gabriela Teodorescu, voluntare ale Serviciul Voluntar al Situatiilor de Urgenta Ciurea si reprezentantii Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Iasi, sublocotenent Diana Chirila si Citeste mai mult...

Foto
After School -centru pentru sinistrati

Vizualizari: 58
Data creare: 26-02-2018 14:04:23
In cadrul emisiunii Ruralis de la Iasi TV Life din data de 05.02.2018, a fost invitat primarul comunei Ciurea, Catalin Lupu, unde s-a discutat despre viitoarele proiecte. Atasat se afla link-ul cu filmarea emisiunii.

Linkuri externe
Proiecte la inceput de an
http://iasitvlife.ro/index.php/emisiuni/ruralis/item/58518-ruralis-proiecte-la-inceput-de-an

Vizualizari: 56
Data creare: 19-02-2018 12:22:21
Mihai Ceapa a trait ororile si greutatile celui de-al doilea razboi mondial. Intors acasa, in satul Dumbrava din comuna Ciurea, a trait cu multa cumpatare si a ajuns astazi, la 100 de ani, sa traiasca bucuria de a-i avea alaturi pe copii, nepoti, stranepoti, ba chiar si un stra-stranepot. Mihai Ciapa a fost sarbatorit de rude, dar si de catre oficialitatile locale si judetene, care au tinut sa-si exprime admiratia fata de un om care, iata, e de o varsta cu Unirea cea mare.

Linkuri externe
Cel mai varstnic localnic din comuna Ciurea
http://iasitvlife.ro/index.php/categorii/stiri-video/item/58595-cel-mai-varstnic-localnic-din-comuna-ciurea-a-fost-sarbatorit-de-familie-si-autoritati

Vizualizari: 49
Data creare: 19-02-2018 12:15:15
Va comunicam ca au fost emise acte administrative fiscale pentru urmatorii contribuabili (vezi documentul atasat).

Documente pdf
Lista contribuabili
Lista contribuabili

Vizualizari: 76
Data creare: 05-02-2018 08:53:37
În data de 1 februarie 2018, Biblioteca Publică Ciurea se alătură grupului Citim Împreună România și va celebra, împreună cu mii de
copii și sute de educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de lectură
din întreaga țară, Ziua Internaţională a Cititului Împreună (ZICI). Aflată la a doua ediție
națională, ZICI România este parte a unui eveniment global organizat de către LitWorld
(http://www.litworld.org/) și marcat anual de milioane de oameni în peste 100 de țări.

Foto
Ziua Internațională a Cititului Împreună

Vizualizari: 66
Data creare: 31-01-2018 13:50:17
Moș Crăciun a venit și la Centrul de zi pentru copii „Dumbrava minunată" din satul Dumbrava, comuna Ciurea.

Copii l-au așteptat cu emoţie și bucurie, au învăţat poezii, colinde și cântecele pe care le-au prezentat în faţa moșului într-o serbarea de final de an.
Moș Crăciun a venit cu sacul plin de cadouri pentru copii, fiind sprijinit de către un sponsor și Primăria Ciurea.

Le mulțumim din suflet tuturor celor care au participat și contribuit la acest eveniment important pentru copii.

Foto
Serbare de iarna

Vizualizari: 59
Data creare: 31-01-2018 08:50:06

Autentificare

Primarul Comunei Ciurea Catalin LupuVă mulţumesc pentru că aţi ales să utilizaţi şi acest canal de comunicare, o modalitate prin care Primăria
Comunei Ciurea este mai aproape de cetăţenii şi oaspeţii săi, dar şi o platfo
Starea vremii
Localitatea: Ciurea
Latitudine -> 47.049999°
Longitudine -> 27.5667°
Astazi
Sambata 21-04-2018
Senin
Senin
Temperatura
16°C
Minima zilei --> 8°C
Maxima zilei --> 23°C
Presiune atmosferica --> 1.01 Bar
Umiditate --> 47 %
Vizibilitate --> 16.10 km
Stare atmosfera --> stationara
Viteza vant --> 7.00 km/h
Directie vant --> V
Soarele rasare --> 6:9 am
Soarele apune --> 8:7 pm
Maine
Partial noros
Partial noros
Minima zilei --> 14°C
Maxima zilei --> 23°C
Poimaine
Partial noros
Partial noros
Minima zilei --> 12°C
Maxima zilei --> 23°C